Razmatrajući ideje o socijalnom programu kojim bi najuputnije bilo nastupiti na charteru Kluba (7. travnja 2011.g. ) članice su se odlučile za pružanje pomoći jednoj od najugroženijih skupina u nas ? ženama i djeci žrtvama partnerskog nasilja koje su prinuđene skloniti se u Autonomnu kuću. Èine to ne samo da izbjegle maltretiranje, nego i često puta da bi sačuvale svoj i život svoje djece.

Svjedoci smo da nasilje s raznim predznacima eskalira u mnogim porama života, javnom i privatnom, na ulici i u kući, a najveći stradalnici pritom uvijek su oni slabiji i najranjiviji, žene i djeca koji si ne mogu pomoći. Upravo stoga članice našeg Kluba svoj su prvi projekt odlučile usmjeriti prema Autonomnoj ženskoj kući i potrebama njezinih stanara.

Osim financijske pomoći koja im je u ovom trenutku najpotrebnija, pa smo u tu svrhu osigurale inicijalna sredstva i otvorile poseban račun pri Podravskoj banci: 2386002-1510013535; na kojem su dobrodošle i vaše uplate, skrbit ćemo da ovo od društvene zajednice nedostatno financirano pribježište ugroženih u što kraćem roku dobije osnovne kućanske potrepštine, a žrtve ? u dogovoru s gospođom Nevom Tölle ? pravnu pomoć kada ju zatraže.

Založimo se za život bez nasilja i pružimo ruku onima koji su ga nažalost već iskusili.

Biserka Rauter Plančić
predsjednica Rotary Kluba Zagreb Dora